Coaching is gericht op bewustwording van je je eigen drijfveren, waarom doe je wat je doet, wat is je pure authentieke zelf? Met coaching heb je vooraf een doel gesteld, dat kan van alles zijn: een betere leefstijl, beter leren omgaan met stress, minder piekeren, beter slapen, meer rust voelen, gezond gewicht, meer bewegen, je fitter en energieker voelen, minder pijn ervaren, acceptatie van omstandigheden, meer contact met het lichaam en positiever in het leven staan.

Gebrek aan authenticiteit is een van de meest voorkomende oorzaken van energieverlies; het ondermijnt onze gezondheid en maakt dat we ons niet gelukkig voelen. Het belangrijk dat je begrijpt dat je alle delen van jezelf moet erkennen. Alles om ons heen, zichtbaar of onzichtbaar, is in essentie een golf van energie. Wees je authentieke zelf, alle anderen zijn al bezet.

Bewustwording

De essentie van coaching is effectief gedrag ontwikkelen, gericht op het behalen van je eigen doel. Vaak is onbewust gedrag uit het verleden een belemmerende factor. Ongeveer 95% van ons gedrag is onbewust, er is dus voldoende potentieel om te ontwikkelen. Met mijn therapeutische benadering, pak je gericht de innerlijke oorzaak aan. “De bezem wordt erdoor gehaald”. Je voelt je merkbaar energieker, meer in balans en rustiger in gedachten. Beperkende overtuigingen loslaten en positieve programma’s terugplaatsen (body mind release methode), ruimen mentale blokkades op en versterken je mentale kracht.

Recente wetenschappelijke studies tonen aan dat lichaam en geest nauw verbonden zijn met elkaar, binnen de yoga traditie was dit altijd al een uitganspunt. Maar nu wordt ook de wetenschap op het gebied van celniveau beschreven door o.a. Bruce Lipton. Een verandering wordt aantoonbaar dieper en constructiever aangepakt, wanneer je bewust beweegt. Een nieuwe gewoonte wordt beter verankerd en eventuele fysieke pijnklachten worden minder. De Psoas release methode helpt om dieperliggende spanningen los te laten op celniveau.

Blijf trouw aan jouw unieke energetische identiteit en stem je leven, je omgeving, je sociale contacten en je beloftes af op jouw energetische trillingsfrequentie.

Als je eenmaal jouw energiegolf in ere hebt hersteld, zal die voor de rest van je leven je innerlijke referentiepunt zijn, en je sjabloon voor een leven dat authentiek is en overeenkomt met je ware zelf. Je bent dan in staat om alle lagen van je aura (met name de fysieke, emotionele en mentale) af te stemmen op jouw unieke trillingsfrequentie. Waarheid weerklinkt dan in heel je wezen. Wij allemaal zijn geschapen om te stralen.

De geschiedenis van coaching

De wortels van de professionele coaching liggen rond 1930, in deze periode ontstond er aandacht voor de ontwikkeling als individu. De aandacht lag voornamelijk in het bedrijfsleven, counselors, therapeuten en psychologen richten zich op het topmanagement. De begeleiding is voornamelijk gericht op het ontwikkelen van verkoopvaardigheden, betere performance en management development. Vanaf 1960 is er een sterke groei in het bedrijfsleven en er ontstaat een veranderende kijk op leiderschap. Managers passen zelf action coaching toe, dit is gericht op zichtbare elementen, de omgeving en zichtbare gedrag. In de jaren ’80 worden er mental coaching technieken uit de sport toegepast in het bedrijfsleven. Dit is gericht op je talenten, competenties, vaardigheden en geconditioneerde denkpatronen en overtuigingen die in het verleden zijn ontstaan. De eerste professionele coach opleidingen worden opgericht en er ontstaat in de jaren ’90 een explosieve groei van het vak coach. Rond het jaar 2000 begint life coaching zich te ontwikkelen. Transformationele coaching gericht op een duurzamere en betekenisvollere leefstijl. Dit vraagt van de coach een hogere vorm van zelfbewustzijn, levenservaring en talent.