Wanneer je vast zit in een neerwaartse spiraal of een blokkade ervaart in je leven, heb je hulp nodig om dit te doorbreken. Met coaching kies je ervoor om te groeien, een stap voorwaarts te maken.

Er zijn diverse methodieken om je onbewuste belemmerende gedachten aan te pakken. Na jaren ervaring en diverse opleidingen op het gebied van therapie en coaching kies ik er in mijn praktijk voor om voornamelijk yoga coaching in te zetten. Het is een zachte milde benadering die voor een groot deel bestaat uit zelf interactief en fysiek bezig te zijn. Je bepaald zelf wat je los laat en waar je grenzen zijn. Weet ook dat je lichaam alleen dat toelaat wat je aankan. Je hoeft er ook niet over te praten.

Angst

Het loslaten van een blokkade kan je beschrijven al een gevoel van angst. Maar wat is nu angst? Angst is nuttig bij gevaar, het signaleert je en laat je vachten of vluchten. Maar angst is een belemmering wanneer deze wordt getriggerd in situaties die helemaal niet bedreigend zijn. Je neemt dit onbewust mee je dagelijks leven in, het kan je chronische stress bezorgen en alle gezondheidsklachten die daar bij horen, dat is een hele lijst om op te noemen. Het goed nieuws is, deze onbewuste angst mag je gaan los laten, het zal je meer rust geven, ontspanning, gezondheid en vrijheid.

Ik wens jou …

Uniek

Zoals gezegd, mentaal en fysiek gaan hier hand in hand. Je lichaam activeert op basis van signalen om je heen en je lichaam hersteld wanneer het volledig veilig is. De waarneming van de wereld om je heen is ingekleurd door je eigen levenservaring, deze is dus uniek.

De rol van de coach is hier om je een spiegel voor te houden en je te begeleiden naar een gezonder leven. Een leven met minder angst, pijn en verdriet en meer rust, ontspanning en geluk. Dit gebeurt in kleine stapjes, je eigen lichaam en geest zijn hierbij in control, je eigen onbewuste bepaald altijd zelf wat ze los kan en wil laten. Alles komt altijd op het moment dat het zich aan dient.

Yoga coaching kan veel betekenen voor veel voorkomende lichamelijke klachten:

 • Hoofdpijn / migraine
 • Schouder- en nekklachten
 • Ademhaling / borstkast / tussen de schouderbladen
 • Rugklachten hoog / midden / laag
 • Heupen / knieën / voeten
 • Stress / piekeren / algehele spanning / angst
 • Emoties, verdriet, woede, angsten, etc.
 • Vage klachten / lage energie / spijsvertering, etc.
 • Spanningspijn

Omdat het gevoel en het lichaam elkaar sterk beïnvloeden, is het relevant dat je mentaal én fysiek het proces van rust en ontspanning doorloopt. Daarom is het doen van ontspanningsoefeningen erg belangrijk. Het bewust ademen, het bewust bewegen het bewust aanvoelen van lichaamstaal, zo kom je steeds dichter bij bewuster denken.

Wereld

De buitenwereld, op veel heb je als individu geen invloed. Toch raakt het je, misschien voel je daarbij onmacht en verdriet. Daar waar je geen invloed op hebt, is acceptatie de sleutel tot geluk. Het proces van acceptatie is niet eenvoudig. De belangrijkste eerste stap is weten waar je eigen grenzen liggen. Wat is jou eigen unieke wereld, binnen het universum?

Holisitsch

Yoga coaching is holistisch, dit betekent dat we naar het geheel kijken. Als mens ben je een energiesysteem dat bestaat uit verschillende onderdelen die met elkaar samenhangen. Lichamen, chakra’s, aura en energieveld. Alles is energie en van invloed op jouw energiesysteem. Meer informatie lees je op deze pagina’s: yoga filosofie en elementen leer.

Ayurveda

Ayurveda is een Indiase holistische gezondheidsleer en is geïntegreerd binnen de yoga cultuur. Binnen de Ayurveda is preventie sterk ontwikkeld, het gaat daarbij om leefstijl: eten, slaap, dag/nacht ritme, beweging, zelfkennis (vata, pitta, kapha) en zelfzorg.

Wanneer je niet de juiste leefstijl volgt dan ontstaan er ziekten, zowel metaal als fysiek. Je lichaam heeft een uniek energieveld dat is samengesteld uit verschillende lagen die op verschillende frequenties trillen. Centraal staat prana (chi/levenskracht), dit draait constant rond om ons in leven te houden. Bij ziekte is er een verstoring in deze energie lagen, een blokkade.

Bio energetica / karakterstructuren

Op basis van je aanleg en opvoeding, ontwikkel jij je. Binnen de bio energetica is er een indeling gemaakt op basis van 5 type karakterstructuren. Welk type ben jij?

 • Schizoïde / creatieve: de afstandelijke en de fijngevoelige creatieveling, mag ik er zijn?
 • Orale / beminnaar: de arme hulpeloze ik en de verzorger, liefdevol, behoeftig, afhankelijk.
 • Psychopathische /uitdrager / verdediger / hysterische : de wantrouwige en charismatische leider, manipulaties, charmeur, tegendraads, houden het hoofd koel.
 • Masochistische / verdrager: de arme sterke ik en vriendelijk, geduldig, verantwoordelijk, schuldig voelen, klem zitten.
 • Rigide / prestatiegericht : de ondervrager en de overwinnaar op alle fronten, controleur, actief, agressief, trots, houden afstand.

Een karakterstructuur is een mengeling van beelden, gevoelens en lichamelijke kenmerken. Gevoelens die meestal een reactie zijn op pijnlijke situaties uit het verleden. Je beschermt jezelf met de opgebouwde structuur wat je verdedigingsstrategie vormt. Inzicht in je eigen karakterstructuur geeft je een groter zelfbewustzijn.

Enneagram

Iedereen heeft voorkeursgedrag ontwikkeld dat het beste past bij wie je bent. Het enneagram is een model dat je inzicht geeft in wanneer je meer stress ervaart of juist beter kan presteren. Ontdek wat jou type is er zijn er 9, doe de enneagram test.

Afspraak / Tarief

Wil je graag coaching volgen bij mij ? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan van 30 min. Dit zijn de tarieven wanneer je besluit om te investeren in jezelf en te starten met een traject.