Het Cool leefstijltraject is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Dat betekend dat deze, na een verwijzing van de huisarts, wordt vergoed door de zorgverzekeraar. De eerste stap is daarom een verwijzing van de huisarts, zonder een verwijzing kan Love What You Do, het CooL-traject niet aanmelden via de zorgverzekeraar. Men komt in aanmerking voor het CooL-traject, wanneer het Body Mass Index (BMI) getal hoger is dan:

  • BMI hoger dan> 25 + combinatie met verhoogd gezondheidsrisico zoals een hoge bloeddruk of diabetes 2
  • BMI boven de > 30

De BMI is een gemeten feit op basis van geslacht,, leeftijd, lengte en gewicht. Het zegt niet zo heel veel over de gedetailleerde opbouw van een individueel lichaam. Voor nu is BMI wel, de meetbare waarde voor het CooL traject. Dit is wetenschappelijk onderbouwd, omdat overgewicht aantoonbaat in verband wordt gebracht met gezondheidsklachten.

Om deze reden is de BMI een concrete meetbare factor in dit traject. Het CooL-traject is in totaal 2 jaar, waarbij het eerste jaar intensiever is. Voor iedere deelnemer (ongeacht het startgewicht) is het doel is om 5% gewichtsreductie te realiseren. Een deelnemer dient gemotiveerd te zijn dit doel te halen. We hebben moeten, kunnen en willen, dit traject doe een aanspraak op het willen. Deze 5% is wetenschappelijk onderbouwd en ook haalbaar voor iedere deelnemer, zodat er gezondheidswinst op de lange termijn wordt gerealiseerd. Het tweede jaar is een stabilisatie jaar, hierbij licht het accent meer op continuïteit.

Wat mag je verwachten?

Het succes van het programma is samen in een groep werken aan gezondheid. Het gaat over veel meer dan gewichtsbeheersing, het gaat over een nieuwe individuele gezonde en energieke leefstijl. In een periode van 2 jaar worden er 16 leuke, interessante en gezellige groepssessies, aangeboden. Waarin we samen leren, motiveren en inspireren. Hierbij dient iedere deelnemer verplicht aanwezig te zijn, er wordt daarom een commitment gevraagd. Dit is wel een belangrijke vereiste waar Love What You Do op selecteert als aanbieder van het CooL-traject.

Er zijn ook een aantal individuele sessies, zoals de intake, het meten van de individuele voortgang en het bespreken van specifieke persoonlijke obstakels, deze zijn flexibel in te plannen.

Wanneer?

Het programma gaat van start zodra er een team is gevormd van minimaal 6 deelnemers. Het zal plaatsvinden op een dinsdag- of donderdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur op ’t Harde