Leefstijl is een begrip in Nederland en is gericht op de pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. Binnen organisaties wordt het meestal vitaliteitsmanagement genoemd. Het is een preventieve vorm van zorg, het vraagt om een lange termijn visie. De visie dat een gezonde leefstijl in het heden op de lange termijn klachten en ziekten kan voorkomen. Dit spreekt het individu aan en ook de maatschappij. Nederlanders leven steeds langer en willen graag gezond ouder worden, zodat ze de kwaliteit van het leven kunnen (blijven) ervaren. Waarom is het dan zo moeilijk om in het NU de juiste gezonde keuzes te maken……?

Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Machteld Huber 2021

De kennis over een gezonde leefstijl is universeel, je kan het vinden op internet, in zelfhulp boeken, een diëtist raadplegen, het zoveelste dieet volgen, maar los je dan het probleem op?

De oplossing

De belangrijkste problemen kunnen niet worden opgelost binnen hetzelfde kader waarin ze gecreëerd zijn. Albert Einstein

Voor ieder van ons is er een andere reden, een andere achtergrond en een andere motivatie nodig, om in het heden de juiste gezonde keuzes te maken. Door bewust te worden van je eigen drijfveren, je eigen gedachten en patronen, ontdek je bij je zelf waarom je doet wat je NU doet. Vanaf dit punt van inzicht, maak je gericht je eigen keuzes. Je laat je niet meer beïnvloeden door het verleden en door je omgeving, je doet wat je vanuit je innerlijke zelf echt wilt. Wanneer je dit leest merk dan op hoeveel en welke gedachten er in enkele seconden bij je opkomen.

Laat je huidige gedachten los en creëer een visie over een gezonde leefstijl die bij je past. Je gaat die kracht van binnenuit ontdekken en je maak die bewuste keuzes. Keuzes die goed zijn voor jezelf. Authentiek leven kan beslist op bepaalde momenten minder makkelijk zijn. Het vraagt namelijk van je dat je persoonlijk verantwoordelijkheid neemt voor je leven, voor je eigen visie.

Leefstijl coaching omvat ook vitaliteit, ook vaak letterlijk vertaald als ‘levenskracht’. Je bevat de kracht om het leven te leven, zowel op de mooie als de minder mooie dagen. Body & Mind control, waardoor je optimistisch en energiek in het leven staat. Surfing on the waves of live!

Vitaal zijn en blijven doen we door dagelijks met de juiste intensiteit te bewegen. Het is gezond om je hart- en vaatstelsel te activeren voor het behoud van een basisconditie. Ook je spijsvertering heeft beweging en gezonde brandstof (vezels, vitaminen en mineralen) nodig om optimaal te functioneren.

Zo blijft je zenuwstelsel en immuunsysteem veerkrachtig. Met regelmaat lichaamsoefeningen doen geeft je energie op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Wanneer je bij ons leefstijlcoaching volgt ervaar je de kracht van een nieuwe mindset. Veel levens klachten komen voort uit het ervaren van stress. In onze huidige maatschappij ervaren we dagelijks stress, het daagt ons keer op keer uit om weerbaar te zijn, juiste keuzes te maken en alle prikkels te verwerken. We geven veel om te voldoen aan alle verwachtingen, wanneer laden we ons op? Leef je in het NU of leef je in het verleden of de toekomst?

Het vergroten van je mentale weerbaarheid is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Het hersteld de verstoringen in het zenuwstelsel en het versterkt weer je immuunsysteem, dit helpt bij o.a. slaapproblemen, ademhalingsproblemen, concentratieproblemen, stress en piekeren. Binnen Leefstijl besteden we aandacht aan mindfulness en yoga oefeningen. Hierdoor verkrijg je een krachtige focus en wilskracht.

Geniet van de positieve vibes dat ons leefstijltraject je geeft. Leef je leven vol en maximaal, energieker, opgewekter en vitaler. Maak je eigen ontdekkingsreis, en geniet! Ook bij chronische klachten, gun jezelf deze ervaring, loop niet langer door in gedachten. Zet die eerste stap en meld jezelf aan voor een authentiek leefstijlprogramma.


De Gecombineerde Leefstijl Interventie

 
Een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), is een traject van 2 jaar. De kosten van het programma zijn in 2022 door de Nederlandse Zorgautoriteit vastgesteld op €855,86 euro. Voldoe je aan onderstaande criteria en heb je een verwijsbrief? Dan wordt het leefstijlprogramma door bijna alle zorgverzekeraars volledig vergoed. Deelname aan de GLI kost je dan helemaal niets.

De criteria om in aanmerking te komen voor vergoeding zijn:

 • 18 jaar of ouder en de Body Mass Index (BMI) hoger dan 25 in combinatie met een matig of extreem gewicht gerelateerd gezondheid risico. Zoals een hoge bloeddruk of diabetes 2.
 • Of de Body Mass Index (BMI) hoger dan 30.
 • Of 16 of 17 jaar oud zijn en voor wie de huisarts of medisch specialist het programma passend vindt

COOL

Wij hebben gekozen voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie van CooL. CooL staat voor COaching Op Leefstijl. Het unieke aan het CooL programma is dat je onder begeleiding bent van een BLCN gecertificeerde Leefstijlcoach. De Leefstijlcoach bezit alle disciplines, die relevant zijn voor het succes van het programma.

Thema’s

Het CooL programma begint met een baseline. Dit zijn de eerste 8 maanden, deze zijn het meest intensief, het (leefstijl)roer moet om! De belangrijkste drie thema’s zijn:

 • Ontspanning, slaap & stressreductie > Veel klachten ontstaan op dit vlak, wat vaak de oorzaak kan zijn van gewichtstoename. Hier besteden we veel aandacht aan.
 • Beweging > Je wordt gemotiveerd om in beweging te blijven, op een manier die voor het beste voor jou werkt.
 • Voeding > Intoleranties kunnen een oorzaak zijn van darmproblemen, dit heeft weer invloed op je hormonen en je gewichtsbeheersing. Een orthomoleculaire zienswijze leert je om de juiste voedingskeuzes te maken, zodat je meer energie ervaart.
 • Emoties> In welke mate hebben emoties op je leefstijl? Je leert door middel van reflectie meer over je eigen onbewuste strategieen.

Het CooL programma bied aansluitend een onderhoudsprogramma aan. Dit is een doorlopend programma ter ondersteuning van de opgebouwde gewoonten. Keep on track!

 • Doelen stellen, plannen en gedragsverandering
 • Omgaan met verleidingen en lastige situaties
 • Energiemanagement en timemanagement
 • Positieve gezondheid & eetgewoontes

Preventie en klachten

Het CooL programma werk preventief en is ontwikkeld op het voorkomen en verergeren van de leefstijlziekten, zoals:

 • Diabetes type 2
 • Overgewicht / obesitas
 • Hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk

Het CooL programma werkt ook bij:

 • Overgangsklachten
 • Vage fysieke/mentale klachten
 • Een energielek
 • Bindweefselklachten
 • Hoofdpijn
 • Angst
 • Piekeren
 • Stress klachten

Aanmelden GLI

Een verandering van leefstijl kan een uitdaging voor je zijn. Met een persoonlijk leefstijlplan wordt het je makkelijker en leuker gemaakt. Start vandaag nog en meld je aan voor de intake. We willen je graag leren kennen, hopelijk tot snel!

Dit mag je verwachten wanneer je kiest voor een Gecombineerde Leefstijl interventie(GLI) bij ons? Wij zijn onderscheidend door onze kennis van stress reductie, burn-out klachten, mentale blokkades, trauma release, hoogsensitiviteit, somatiek, overgang. Wij zetten mindfulness, yoga en diverse coaching methodieken in om het programma zo authentiek mogelijk te maken.

Stap 1 – Intake

Iedereen start met een individuele intake van 60 min. Hier worden doelen SMART opgesteld.

Stap 2 – Eigen persoonlijke leefstijlplan

Je ontvangt je eigen persoonlijke leefstijlplan. Hiermee ga je de komende 8 maanden actief aan de slag. De eerste 3 maanden doe je actief aan pilates, yoga, powerwalk, etc. Je onderneemt hierin zelf actie, wij bieden je de mogelijkheid.

Stap 3 – Terugkoppeling

In de eerste 8 maanden is er regelmatig (details staan in het persoonlijke leefstijlplan) contact. In deze contact momenten is er plaats voor coaching op Leefstijl. Waar loop je tegen aan en wat heb je nodig? Groepsbijeenkomsten en/of individuele coaching.

Stap 4 – Weet alle belangrijke thema’s

Na een periode van 8 maanden ken je alle alle belangrijke thema’s van CooL. Je kan deze toepassen en weet er gebruik van te maken in je eigen voordeel. Je bent klaar voor de volgende fase.

Stap 5 – Keep on track…

Het maken van gezonde keuzes gaat je steeds makkelijker af. Om dit te blijven volhouden is er een ondersteuningsprogramma van maximaal 16 maanden. We houden positief contact om te motiveren en inspireren. Je hebt zelf veel inbreng en invloed, je hebt zelf de regie.