Leefstijl is een begrip in Nederland en is gericht op de pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap met als resultaat gewichtsreductie. Het uitgangspunt is positieve gezondheid!

Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Machteld Huber 2021

Leefstijl thema’s

Ontspanning, slaap & stressreductie > Veel klachten ontstaan op dit vlak, wat vaak de oorzaak kan zijn van gewichtstoename. Hier besteden we veel aandacht aan.

Beweging > Je wordt gemotiveerd om in beweging te blijven, op een manier die voor het beste voor jou werkt.

Voeding > Intoleranties kunnen een oorzaak zijn van darmproblemen, dit heeft weer invloed op je hormonen en je gewichtsbeheersing. Een orthomoleculaire zienswijze leert je om de juiste voedingskeuzes te maken, zodat je meer energie ervaart.

Zelfbewustzijn> Je leert door middel van reflectie meer over je eigen onbewuste strategieën.

En je leert meer over:

 • Doelen stellen, plannen en gedragsverandering
 • Omgaan met verleidingen en lastige situaties
 • Energiemanagement en timemanagement
 • Positieve gezondheid & eetgewoontes

Preventie en klachten

Leefstijl werk preventief en is ontwikkeld op het voorkomen en verergeren van de leefstijlziekten, zoals:

 • Diabetes type 2
 • Overgewicht / obesitas
 • Hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk
 • Overgangsklachten
 • Vage fysieke/mentale klachten
 • Een energielek
 • Bindweefselklachten
 • Hoofdpijn
 • Angst
 • Piekeren
 • Stress klachten

Wil je afvallen middels een leefstijltraject? Dan kies je ervoor om je gedrag te veranderen en nieuwe gewoonten aan te leren voor de lange termijn. De kennis over een gezonde leefstijl is universeel, je kan het vinden op internet, in zelfhulp boeken, een diëtist raadplegen, het zoveelste dieet volgen, maar los je dan het probleem op?

De oplossing

De belangrijkste problemen kunnen niet worden opgelost binnen hetzelfde kader waarin ze gecreëerd zijn. Albert Einstein

Voor ieder van ons is er een andere reden, een andere achtergrond en een andere motivatie nodig, om in het heden de juiste gezonde keuzes te maken. Door bewust te worden van je eigen drijfveren, je eigen gedachten en patronen, ontdek je bij je zelf waarom je doet wat je nu doet. Vanaf dit punt van inzicht, maak je gericht je eigen keuzes. Je laat je niet meer beïnvloeden door het verleden en door je omgeving, je doet wat je vanuit je innerlijke zelf echt wilt. Wanneer je dit leest merk dan op hoeveel en welke gedachten er in enkele seconden bij je opkomen.

Laat je huidige gedachten los en creëer een visie over een gezonde leefstijl die bij je past. Je gaat die kracht van binnenuit ontdekken en je maak die bewuste keuzes. Keuzes die goed zijn voor jezelf. Authentiek leven kan beslist op bepaalde momenten minder makkelijk zijn. Het vraagt namelijk van je dat je persoonlijk verantwoordelijkheid neemt voor je leven, voor je eigen visie.

Leefstijlcoaching omvat ook vitaliteit, ook vaak letterlijk vertaald als ‘levenskracht’. Je bevat de kracht om het leven te leven, zowel op de mooie als de minder mooie dagen. Body & Mind control, waardoor je optimistisch en energiek in het leven staat. Surfing on the waves of live!

Vitaal zijn en blijven doen we door dagelijks met de juiste intensiteit te bewegen. Het is gezond om je hart- en vaatstelsel te activeren voor het behoud van een basisconditie. Ook je spijsvertering heeft beweging en gezonde brandstof (vezels, vitaminen en mineralen) nodig om optimaal te functioneren.

Zo blijft je zenuwstelsel en immuunsysteem veerkrachtig. Met regelmaat lichaamsoefeningen doen geeft je energie op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Wanneer je leefstijlcoaching inzet ervaar je de kracht van een nieuwe mindset. Veel levens klachten komen voort uit het ervaren van stress. In onze huidige maatschappij ervaren we dagelijks stress, het daagt ons keer op keer uit om weerbaar te zijn, juiste keuzes te maken en alle prikkels te verwerken. We geven veel om te voldoen aan alle verwachtingen, wanneer laden we ons op? Leef je in het NU of leef je in het verleden of de toekomst?

Het vergroten van je mentale weerbaarheid is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Het hersteld de verstoringen in het zenuwstelsel en het versterkt weer je immuunsysteem, dit helpt bij o.a. slaapproblemen, ademhalingsproblemen, concentratieproblemen, stress en piekeren. Binnen Leefstijl besteden we aandacht aan mindfulness en ontspanningsoefeningen. Hierdoor verkrijg je een krachtige focus en wilskracht.

Individueel leefstijltraject

Leef je leven vol en maximaal, energieker, opgewekter en vitaler. Maak je eigen ontdekkingsreis, en geniet! Ook bij chronische klachten, gun jezelf deze ervaring, loop niet langer door in gedachten. Zet die eerste stap en meld jezelf aan voor leefstijlcoaching. Individuele coaching geven we op on ze locatie in ’t Harde. Je doet dan ook actief aan yoga/pilates/mindfulness/ademoefeningen en body fit. Iedere keer dat je een sessie volgt ga je ook actief aan het werk met een oefening op je eigen niveau, zo ontwikkel jij lichaamsbewustzijn. Wil je dit traject samen met een vriendin of partner volgen, dan is dat ook mogelijk. Wij zin BLCN gecertificeerd.


CooL

Een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), is een groepsgericht programma van 24 maanden, bestaande uit 16 online groepsbijeenkomsten en 4 uur online individuele coaching. Dit wordt vergoed door de zorgverzekeraar op recept van de huisarts.

Wilt een een GLI volgen dan kan u daarvoor bij de huisarts informatie inwinnen. Dat verloopt niet via Love What You Do.