Leefstijl is een begrip in Nederland en is gericht op de pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. Het is een preventieve vorm van zorg, het vraagt om een lange termijn visie. De visie dat een gezonde leefstijl in het heden op de lange termijn klachten en ziekten kan voorkomen. Nederlanders leven steeds langer en willen graag gezond ouder worden, zodat ze de kwaliteit van het leven kunnen (blijven) ervaren. Waarom is het dan zo moeilijk om in het NU de juiste gezonde keuzes te maken?

De kennis over een gezonde leefstijl is universeel, je kan het vinden op internet, in zelfhulp boeken, een diëtist raadplegen, het zoveelste dieet volgen, maar los je dan het probleem op?

“De belangrijkste problemen kunnen niet worden opgelost binnen hetzelfde kader waarin ze gecreëerd zijn.”

-Albert Einstein-

Voor ieder van ons is er een andere reden, een andere achtergrond en een andere motivatie nodig, om in het heden de juiste gezonde keuzes te maken. Door bewust te worden van je eigen drijfveren, je eigen gedachten en patronen, ontdek je bij je zelf waarom je doet wat je NU doet. Vanaf dit punt van inzicht, maak je gericht je eigen keuzes. Je laat je niet meer beïnvloeden door het verleden en door je omgeving, je doet wat je vanuit je innerlijke zelf echt wilt. Wanneer je dit leest merk dan op hoeveel en welke gedachten er in enkele seconden bij je opkomen.

Laat je huidige gedachten los en creëer een visie over een gezonde leefstijl die bij je past. Je gaat die kracht van binnenuit ontdekken en je maak die bewuste keuzes. Keuzes die goed zijn voor jezelf. Authentiek leven kan beslist op bepaalde momenten minder makkelijk zijn. Het vraagt namelijk van je dat je persoonlijk verantwoordelijkheid neemt voor je leven, voor je eigen visie.

Leefstijl coaching omvat ook vitaliteit, ook vaak letterlijk vertaald als ‘levenskracht’. Je bevat de kracht om het leven te leven, zowel op de mooie als de minder mooie dagen. Body & Mind control, waardoor je optimistisch en energiek in het leven staat. Surfing on the waves of live!

Vitaal zijn en blijven doen we door dagelijks met de juiste intensiteit te bewegen. Het is gezond om je hart- en vaatstelsel te activeren voor het behoud van een basisconditie. Ook je spijsvertering heeft beweging en gezonde brandstof (vezels, vitaminen en mineralen) nodig om optimaal te functioneren.

Zo blijft je zenuwstelsel en immuunsysteem veerkrachtig. Met regelmaat lichaamsoefeningen doen geeft je energie op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Wanneer je bij ons leefstijlcoaching volgt ervaar je de kracht van een nieuwe mindset. Veel levens klachten komen voort uit het ervaren van stress. In onze huidige maatschappij ervaren we dagelijks stress, het daagt ons keer op keer uit om weerbaar te zijn, juiste keuzes te maken en alle prikkels te verwerken. We geven veel om te voldoen aan alle verwachtingen, wanneer laden we ons op? Leef je in het NU of leef je in het verleden of de toekomst?

Het vergroten van je mentale weerbaarheid is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Het hersteld de verstoringen in het zenuwstelsel en het versterkt weer je immuunsysteem, dit helpt bij o.a. slaapproblemen, ademhalingsproblemen, concentratieproblemen, stress en piekeren. Binnen Leefstijl besteden we aandacht aan mindfulness en yoga oefeningen. Hierdoor verkrijg je een krachtige focus en wilskracht.

Geniet van de positieve vibes dat ons leefstijltraject je geeft. Leef je leven vol en maximaal, energieker, opgewekter en vitaler. Maak je eigen ontdekkingsreis, en geniet! Ook bij chronische klachten, gun jezelf deze ervaring, loop niet langer door in gedachten. Zet die eerste stap en meld jezelf aan voor een authentiek leefstijlprogramma.


Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.(Machteld Huber 2021)