De natuur brengt je tot nieuwe inzichten en geeft je positieve energie, vooral voor het herstellen van stress gerelateerde klachten is natuur een wondermiddel.

  • De natuur is onze beste leermeester.
  • Natuur heeft een positieve invloed op de mens als geheel.
  • De natuur is een poort naar het nu, in het nu is er de stilte.
  • Ons cortisolniveau wordt lager in de natuur.
  • De natuur helpt je om te ontladen en om op te laden.

Het organische van de natuur, het pure en rauwe karakter brengt je sneller in het hier en nu. Het levert je meer levensenergie, zelfvertrouwen, rust, balans en inzicht op. Je maakt makkelijker keuzes en kijkt met een frisse blik naar de wereld om je heen.

Natuur kan ook een onderdeel zijn van je yoga coach traject. In de vorm van huiswerk of het naar buiten gaan tijdens een sessie.

Natuurwetten

Wie de natuurwetten negeert, verbreekt de verbinding met de wonderlijke stroom van het leven. Dan ‘stroomt’ het dus niet meer. Gevolg: gevoelens van eenzaamheid, incompetentie, frustratie, moedeloosheid. En wat is vervolgens onze neiging: zoeken naar houvast en controle. Vanuit het hoofd. Maar daarmee gaat het niet stromen, we zetten de boel juist nog vaster.

Wil je leven en werken vanuit een natuurlijke flow, dan dien je de wetten van de natuur, van jouw natuur en de natuur van het groter geheel, te respecteren. Dat vraagt om loslaten, vertrouwen, juist even niet iets doen. Het gekke is, dat dit vaak als onnatuurlijk, wordt ervaren. We zijn zo gewend aan actie, doen, oplossen.

Gewaarwording is hier de sleutel naar verandering. Dat wat gezien wordt, wat bewust wordt, zal automatisch veranderen. Zonder druk, maar in een eigen natuurlijke tempo. Wanneer de tijd exact rijp is.

  1. Ik sta niet los van de natuur, ik ben natuur
  2. De natuur is zoveel intelligenter dan mijn beperkte denken
  3. De natuur is continu in beweging, niets blijft daarin hetzelfde.
  4. Alles in de natuur groeit en wil tot vorm komen en heeft een unieke, dienende plek in het geheel.
  5. Alles in de natuur staat in relatie. Er is niets dat op zichzelf kan bestaan.