BODY FIT

Met deze Body Fit outdoor activiteit verwelkom je de frisse buitenlucht en geniet je van het panorama uitzicht. Voel je fit en gezond met deze Power Walking challenge, gecombineerd met een mix van oefeningen om het hele lichaam te trainen. Het tempo wordt flink opgevoerd zodat je hartslag wordt verhoogd. De focus van de oefeningen ligt op kracht gecombineerd met balans.

Deze Body fit outdoor les is ontwikkeld voor vrouwen, vanaf ongeveer 35 jaar (jonger mag ook natuurlijk!). Heerlijk en gezellig een energie booster, op de zaterdagochtend! Het is laagdrempelig, het is voor iedereen die een uur kan wandelen. Je bepaalt zelf de intensiteit van de oefeningen, low impact of high impact, zodat je wordt uitgedaagd op je eigen niveau. Je wordt bewust van je lichaam door aandachtig bewegen.

Je draagt een sportieve outfit: kleding waarin je makkelijk kan bewegen, sportschoenen en vooral laagjes! Je bent niet bang voor een paar regendruppels. Neem evt. je bidon met water mee en een paar (sport)handschoenen, in een klein rugtasje. Een weerstand fitness band ontvang je bij aanvang, dit om de intensiteit van de oefeningen te verhogen wanneer dit wenselijk is. We gebruiken voor de oefeningen wat we onderweg zien, zoals een bankje, hek of boomstam. We houden het afwisselend en voor iedereen haalbaar.

Algemeen

Dag/tijd: Op zaterdag van 8:30 tot 9:30 uur. We verzamelen bij de P van de zandverstuiving in Doornspijk. Kom op tijd we vertrekken stipt.

Groeps App: Iedere zaterdag kan de Body Fit groep met elkaar afspreken. Er is een Body Fit schema die de groep zelf doet wanneer de trainer niet live aanwezig is. Hiervoor is een Body Fit groepsapp, zo weet je precies wie er op zaterdag aanwezig is van de groep.

Materialen: We gebruiken een fitness band voor oefeningen. Je ontvangt er 1 bij je aanmelding. Zorg zelf voor laagjes kleding, evt. sporthandschoenen, goede wandel/sportschoenen en een waterbidon. Je kan eventueel een sportrugzakje opdoen.

 

Trainer

Ieder seizoen zijn er 8 lessen met de trainer.

Winter 22/23 14, 21, 28 januari + 4, 11, 18, 24 februari + 18 maart.

Voorjaar 2023: geplande data aanwezig: 25 maart, 1, 8, 15 ,22 april, 6, 13, 20, 27 mei, 3, 10 juni. (Min. 8 x ben ik aanwezig voor een les, maar soms ook vaker!)

T.z.t. te bepalen seizoenen

Zomer: 21 juni t/m 20 september
Herfst: 21 september t/m 20 december
Winter: 21 december t/m 20 maart

 

Kosten

Kosten: Je betaalt per seizoen € 44,85. En bij de start eenmalig € 5,- extra voor een fitness band.

Dat is per maand € 14,95, er zijn 8 lessen van een trainer. Daarnaast kan je als je lid bent gewoon iedere week doorgaan met een teamgenoot van Body Fit. Je kan hiervoor het gratis Body Fit schema gebruiken

Losse lessen

Ik begrijp dat je niet bij iedere les aanwezig kan zijn. Hierop is de prijs per seizoen blok gebaseerd. Gemiddeld kan iedere deelnemer in praktijk wel 6 keer aanwezig zijn bij een trainers les. Daarnaast kan je als lid iedere week doorgaan met een teamgenoot. Wil je een keer meedoen, zonder dat je direct lid wordt? Een losse les is € 7,50.

Meld je aan voor een seizoen of een losse les bij Liesbeth 06-28889931 via whats app

Locatie

We verzamelen op de P van de zandverstuiving aan de het einde van de badweg in Doornspijk.

De gezondheidsvoordelen van wandelen

Dit is waarom wandelen een van de beste vormen van lichaamsbeweging is die er zijn:

 • Het is een geweldige calorieverbrander
 • Het heeft weinig impact en is gemakkelijker voor uw gewrichten
 • Er is heel weinig uitrusting voor nodig (slechts een paar schoenen!)
 • Het kan een effectieve en duurzame manier zijn om gewicht te verliezen
 • Het kan overal worden gedaan
 • Het kan worden voortgezet tot op hoge leeftijd

Niet alleen dat, onderzoeken tonen aan dat wandelen een hele reeks gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, waaronder:

 • Verminder je risico op hartaandoeningen, kanker, beroertes en chronische ziekten
 • Cholesterol verlagen
 • Lichaamsvet verminderen
 • Verbetering van de bloedsomloop
 • Vermindering van het risico op dementie met 50%
 • Het verlichten van depressie en vermoeidheid
 • En zoveel meer!

Daarom bieden wij onze Body Fit, dé Power Walking Challenge aan! In dit uitdagende wandelprogramma dagen we je uit om naar buiten te gaan en je stappen te zetten

Tijdens deze challenge dagen we je uit om iedere week door te gaan, ook als er geen les is, zodat je het meeste uit je nieuwe power walking-routine kunt halen.

Tips om af te vallen met wandelen

Hier zijn vier dingen die je moet weten over wandelen om af te vallen.

1. Besteed aandacht aan herstel

Actief zijn is goed voor je gezondheid, maar het kan ook zijn tol eisen van je lichaam, vooral als je net begint. Houd er rekening mee dat je na Body Fit milde pijn of spiervermoeidheid kunt ervaren. Een manier om dit te verlichten, is door massage onderdeel te maken van je routine. Naast het verlichten van spanning, kan massage helpen pijn te verminderen, zwelling te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren om de genezing van schade aan zacht weefsel, blauwe plekken en spiervermoeidheid te bevorderen. Het helpt ook om de flexibiliteit en mobiliteit sneller te verbeteren, terwijl de algehele stijfheid wordt verminderd. Gebruik het eenvoudig voor of na uw wandelingen om grote spiergroepen of specifieke probleemgebieden aan te pakken en te helpen bij spierherstel.

2. Hydrateren

Als het gaat om elke oefening, is hydratatie de sleutel! En als je die oefening meeneemt naar de zonnige buitenlucht, is hydratatie nog BELANGRIJKER.

Om het door zweten en inspanning verloren water aan te vullen, betekent een goede hydratatie dat je voor, tijdens en na je training water drinkt.

De effecten van uitdroging in verband met lichaamsbeweging zijn onder meer:

 • verminderde energie
 • spierkrampen
 • duizeligheid
 • verminderde prestaties
 • verminderde calorieverbranding

Wilt jij je wandeling maximaliseren, helpen bij uw inspanningen om af te vallen en die symptomen vermijden, en meer? Het is zo eenvoudig, gewoon regelmatig water nippen!

3. Zoek goede schoenen

Een van de geweldige dingen van wandelen is dat er heel weinig uitrusting nodig is. In feite is een goed paar schoenen echt alles wat je nodig hebt.

Maar alleen omdat je  kunt bezuinigen op de hoeveelheid apparatuur, betekent nog niet dat je kunt beknibbelen op de kwaliteit. Zorg ervoor dat de schoenen die je draagt ondersteunend, comfortabel en duurzaam zijn.

Slechte schoenen kunnen leiden tot verwondingen, blaren, blauwe plekken, hielpijn en meer.

4. Maak een wandelplan om af te vallen

Zoveel mensen stopen met hun fitnessroutine alleen omdat ze van tevoren geen realistisch plan hadden gemaakt.

Het goede nieuws? Wij hebben dit al voor je gedaan! Sluit je bij ons aan en volg de Body Fit lessen, dit zal je helpen!

Veel wandelplezier!