Binnen de yoga is adem (pranayama) een van de basisprincipes. Het juist reguleren van de adem geeft je een andere totaal ervaring. Bij een gezond ademritme neemt het bloed de zuurstof op in de cellen en transporteert deze door het hele lichaam. Je cellen kunnen dan optimaal zelf genezend werkzaam zijn. Je ervaart dan ook veel energie en kracht.

Adem jij voortdurend hoog en oppervlakkig ? Dan heb je grote kans dat je sympathische zenuwstelsel overactief is. Het gevolg is dat je cellen niet meer voldoende zuurstof opslaan in je lichaam. Je gaat je steeds vermoeider voelen en je wordt vatbaarder voor invloeden buitenaf, zowel fysiek als mentaal.

Binnen alle trajecten passen we adem coaching toe. Het is een essentieel en vast onderdeel van coaching. Denk hierbij aan 3-minuten ademruimte, bewust wording van je adem, dieper en rustiger leren ademen.

Het is onvoorstelbaar wat een goed ademritme met je kan doen. Het resetten van stress in het autonoom zenuwstelsel wordt gedaan, door bewust ademen en bewust bewegen.

Volg je een traject bij Love What You Do, dan is adem de basis, je bron waarbij je begint.