Binnen de yoga is adem (pranayama) een van de basisprincipes. Het juist reguleren van de adem geeft je een andere totaal ervaring. Bij een gezond ademritme neemt het bloed de zuurstof op in de cellen en transporteert deze door het hele lichaam. Je cellen kunnen dan optimaal zelf genezend werkzaam zijn. Je ervaart dan ook veel energie en kracht.

Het is onvoorstelbaar wat een goed ademritme met je kan doen. Het resetten van stress in het autonoom zenuwstelsel wordt gedaan, door bewust ademen en bewust bewegen. Daarom is kennis over adem en de technieken leren toepassen, iets waar je leven lang voordeel bij hebt.

Adem jij voortdurend hoog en oppervlakkig ? Dan heb je grote kans dat je sympathische zenuwstelsel overactief is, je ervaart dan onbewuste stress, een constante aanmaak van teveel cortisol. Een van de directe gevolg is dat je cellen niet meer voldoende zuurstof opslaan in je lichaam. Je gaat je steeds vermoeider voelen en je wordt vatbaarder voor invloeden buitenaf, zowel fysiek als mentaal. Leer wat er gebeurt in je lichaam en door het doen van oefeningen ga je merkbaar verschil ervaren.

Adem is een vast onderdeel binnen yoga, pranayama worden de adem oefeningen genoemd. Wil je meer weten , de diepte in gaan en advies op maat, volg dan yoga coaching. Adem is de basis, je bron waarbij je begint.

Er zijn diverse indicaties waarop een goede adembeheersing positieve invloed heeft, hieronder een overzicht: