Ik hou er van om anderen te coachen en te begeleiden in hun groei en ontwikkeling. Ik gun iedereen het meest optimale leven.

Mijn interesse voor yoga en coaching is groot en ik blijf hier sterk in ontwikkelen. Waarbij coaching heel breed en divers is in haar methodieken en werkwijzen. En waarin yoga heel veel stijlen kent, denk aan zachte Yin yoga versus krachtige Power yoga. Mijn werkwijze is samengevat “intuïtief”, ik pas toe wat voor de ander het beste is in het moment, daarbij kan ik putten uit een diepe bron aan kennis en ervaring.

Mijn aanleiding tot het kiezen voor dit werk, is een ervaringsverhaal en het begon in 2010. Het was zo’n dag dat alles in Nederland onder water stond, dat je met de boot de straat op kon en dus de snelweg waar ik op reed volledig bewaterd was. Aquaplaning, wordt het genoemd, ik raakte in een slip, de rem had ik geblokkeerd en ik gleed met 100 km per uur tegen de vangrail. Mijn auto maakte nog een pirouetje, om midden op de snelweg tot stilstand te komen, in de stromende regen. Hij startte niet meer, daar stond ik dan midden op de snelweg in de stromende regen. Best stressvol en helemaal toen er met een noodvaart al toeterend een grote vrachtwagen aan mij voorbij denderde. Mijn hart sloeg even over, gelukkig had de chauffeur me gezien. Vlak na dit moment stopten er twee auto’s achter elkaar op de vluchtstrook, twee heren in pakken stapten uit en duwden vlot mijn auto van de weg af en weg waren ze weer. Na deze botsing met een vangrail was er alleen een koplamp stuk. Ik stapte weer in de auto, probeerde deze weer te starten, het lukte nu wel en langzaam tufte ik via de vluchtstrook naar het tankstation iets verderop. Daar kwam een bergingswagen aan, ik mocht niet verder rijden en hij laadde de auto op. Met de schrik bekomen dacht ik op dat moment. Een aantal dagen later, na de reparatie van de koplamp reed ik weer gewoon over dezelfde snelweg, niets aan de hand. Ondertussen had ik wel wat angst voor rijden met regen en ik irriteerde met net iets meer dan een ander aan toeterende vrachtwagens. Maar, ik had genoeg ander dingen in mijn leven die belangrijker waren.

Ruim een jaar later, augustus 2011, mocht ik mijn prachtige zoon op natuurlijke wijze ter wereld brengen. Een knoeperd van een kerel 5,5 kg, super blij en trots! Na deze happening had ik wel bekkeninstabiliteit, daar zijn oefeningen voor. Zo gezegd zo gedaan, fysiotraject en oefeningen gedaan. Dit mocht niet baten want hierna volgenden nog 3 jaar van struggle, met de hoop dat het beter moest worden. Ondertussen was mijn lichaam stug en pijnlijk en deze wilde ik graag los gemasseerd hebben, om weer wat te voelen stromen. Tijdens de massagebehandelingen had ik iedere keer hele interessante gesprekken, waardoor ik mijzelf volledig bloot in de spiegel aan kon aankijken. Alles viel op zijn plek, ik moest echte knopen doorhakken en andere keuzes maken, zo kon het niet verder. Ondertussen gleed ik ook langzaam af naar mogelijk volledig ziekteverzuim, want ik kon nog nauwelijks kracht voelen en typen op een toetsenbord was nu niet meer een hele dag vol te houden. Eigenlijk was ik die kantoortuinen wel zat, echt super interessant en uitdagend werk, leuke collega’s, goed salaris, maar zo betekenisloos op dat moment in mijn leven. Zo viel mijn lichamelijke onmacht samen met een mentale uitdaging om een andere richting in te gaan slaan. In samenwerking met de werkgever kon ik besluiten de wegen te scheiden, waarbij voor mij nu alles open was en ik de tijd kreeg om te onderzoeken, ik wist diep van binnen dat dit zo beter was.

En inderdaad, een maand na dit besluit, kwam ik bij een mensendieck therapeute onder behandeling op mijn zoektocht naar herstel. Zij wist de oorzaak te benoemen, het zou zomaar een nekhernia kunnen zijn, al mijn bewegingsbeperkingen en pijn verwezen hier duidelijk naar. Voor de volgende stap moest ik naar mijn huisarts om een verwijzing te vragen voor een MRI scan. Zo gezegd zo gedaan, ik vroeg mijn huisarts om een verwijzing en hij stelt me wat vragen en concludeerde dat ik nergens last van had. En hij was ook wel op zijn tenen getrapt dat een mensendieck therapeute de opdracht zomaar gaf, om een verwijzing bij hem te vragen, zo werkte het niet vertelde hij me. Ik kon weer gaan en ja hoor hardlopen in deze toestand kon helemaal geen kwaad. Ik was passief verslagen, totdat de mensendieck therapeute mij een bericht stuurde, of ik de verwijzing al had? Ik berichte haar de voorgevallen situatie met de huisarts. Waarop ze volharden en overtuigend mij de opdracht gaf, nogmaals naar de huisarts te gaan, dit was echt noodzaak! Met deze krachtige woorden stapte ik naar de huisarts toe en met lichte tegenzin, ging hij er nu in mee. De MRI scan kon gemaakt worden en een aantal dagen later zat ik bij de chirurg op de stoel. Hij vroeg me hoe het met me ging, wel wat vermoeid antwoorde ik, ondertussen leunde ik met mijn achterhoofd steunend tegen de muur, waar ik voor ging zitten. Hij glimlachte wat door mijn reactie en liet me de MRI foto zien, het was niet al te best, of ik de uitstulping zag op de foto? Mijn tussenwervelschijf was verpulverd en alle inhoud duwde tegen mijn zenuw aan, dat moest snel geopereerd worden, dat kwam niet meer ‘vanzelf’ goed. Bij de operatie werd ‘de smurrie’ weg gehaald en een kunststofschijf terug geplaats. Het was begin 2015 en na de ingreep was het scherpe randje eraf. De eerste zes weken mocht ik niet veel, maar dat kon ik ook niet, daarna mocht ik middels mensendieck revalideren. Bij de nacontrole afspraak met de chirurg, kreeg ik het advies om yoga te gaan doen voor het herstel. Zo werd het zaadje gepland voor mijn carrière in yoga en coaching. Ik had vanaf dat moment een helder doel in mijn leven, optimaal gezond zijn.

Zingeving is voor mij nu van betekenis zijn voor anderen vanuit mijn ervaring en kennis. Ik ervaar hierbij een diepe verbinding met al het leven. Ik leef vanuit mijn innerlijke authentieke kern, dit is essentieel om anderen optimaal en intuïtief te begeleiden. Leven in het moment, hier en nu.

Mijn gehele carrière in vogelvlucht is terug te vinden op LinkedIN. Hieronder een specifieke lijst (met bijbehorende linken) van mijn professionele (na)scholing vanaf 2017, yoga en coaching. Mijn werk is een combinatie van dit alles en daardoor bied ik vanuit veel diverse perspectieven begeleiding. Een van mijn levens motto’s is: “Eenvoud is goud”, daarom is mijn benadering intuïtief, zo dient zich helder aan wat het meest passend is in het moment.

Yoga / beweeg docent

Coaching

Leefstijlcoach GLI – BLCN erkend